Repairman in uniform cleans the air conditioner

DeLonghi Klime

Klima naprava nove generacije uporabljajo novi hladilni plin R407C, ki je neškodljiv za zemeljski ozonski plašč. Uporaba novih tehnoloških rešitev omogoča majhno porabo el. energije pri maksimalni hladilno / grelni moči..

Klimatske naprave (klimanaprave.si) QL – DeLonghi lahko namestimo v stanovanjske prostore, pisarne, trgovine, restavracije, sejne sobe … .Z vgradnjo multisplit sistemov [na eno zunanjo enoto priključene dve ali tri notranjeenote], lahko hladimo več prostorov hkrati.

Vse klimatske naprave QL – DeLonghi delujejo tudi kot toplotne črpalke, poleti hladijo, v hladnejših dneh pa nas grejejo.

 • okolju prijazen hladilni medij, plin R407C
 • hlajenje in ogrevanje zraka
 • sušenje zraka
 • visok izkoristek vložene energije
 • premikajoče se lopute notranje enote
 • upravljanje z IR daljinskim upravljalnikom
 • velik LCD prikazovalnik na daljinskem upravljalcu
 • vgtrajeni protiprašni filtri
 • ohišje bele barve
 • tiho skoraj neslišno delovanje
 • ekonomičen način delovanja

Elektrostatični čistilni filtri odstranjujejo iz zraka navaden prah, cvetni prah in drugo nesnago. Prav tako zadrži mikroskopsko majhne viruse in bakterije ter jih nevtralizira.

Filter z aktivnim ogljem odstranjujejo dim in druge neprijetne vonjave v prostoru. Ta filter lovi in omejuje tudi mikroskopske viruse in bakterije, ki jih nevtralizira, da postanejo neškodljivi, ter tako varujejo pred širjenjem nalezljivih bolezni.

Kondenzator, vgrajen v zunanji enoti močno vpliva na učinkovitost delovanja klima naprave. Ker je izpostavljen številnim napadom korozije kot so vlaga, slan dež, prah, veter, kisel dež, …

Z vgradnjo novih t.i. modrih kondenzatorjev v klima napravah QL – DeLonghi se je močno podaljšala življenska doba kondenzatorjev in s tem seveda celotne klima naprave. Zaščito predstavlja nanos posebne antikorozijske zaščite modre barve.

Enota klimatske naprave nameščena v notranjih prostorih deluje izjemno tiho, poleg tega pa je na daljinskem upravljalniku možno izbrati funkcijo “sleep”, ki še dodatno zmanjša glasnost klimatske naprave. Ta funkcija omogoča izredno tiho delovanje klimatske naprave tudi ponoči, ne moti sosedov, vam pa omogoča globoko in trdno spanje.

HLAJENJE

Klasične klimatske naprave ne hladijo le prostorov, ampak nudijo tudi izbiro dodatnih funkcij. Funkcija kroženja zraka omogoča mešanje zraka v prostoru. Funkcija razvlaževanja pobira visoko koncentracijo vlage v zraku, jo odvaja v odtočno cev za kondenz ter olajša bivanje v prostoru. Glavna in hkrati najbolj uporabna funkcija je hlajenje zraka. Ob ohlajanju se iz zraka, ki potuje skozi napravo, odstranjuje še vlaga. Bolj izpopolnjeni modeli klimatskih naprav imajo serijsko vgrajen trojni razvonjevalni filter, ki je obnovljiv na soncu, ter katehinski filter, ki iz zraka odstranjuje in nevtralizira mikroskopske viruse ter bakterije.