Priročni nasveti, s katerimi boste znižali stroške tiskanja

Ugodne kartuše in poceni tonerji so tisto, kar išče večina potrošnikov – pa naj gre za posameznike, ki tiskalnik uporabljajo zgolj občasno in za lastne potrebe ali pa za večja podjetja, kjer dnevno natisnejo tudi do 1000 in več strani. Vsem je skupno, da želijo natisniti čim več za čim manjši denar.

Žal pa se nemalokrat zgodi, da stroški tiskanja predstavljajo velik finančni zalogaj – pa četudi tiskalnik uporabljate zgolj poredko in za domačo uporabo. Do tega običajno pride, ko potrošnik kupi tiskalnik po izjemno ugodni ceni, brez da bi pred samim nakupom preveril, kakšne kartuše so v tiskalniku in po kakšni ceni se le-te prodajajo. Verjetnost, da boste pri prvem nakupu kartuš doživeli pravcati šok, je tako enaka verjetnosti, da bo sonce tudi danes zašlo. Spoznanje, da je bil nakup tiskalnika manjši finančni zalogaj, kot pa je nakup kartuš, pa je tako neizbežno. Prvi nasvet, ki ga je tako smiselno upoštevati je ta, da že pred samim nakupom tiskalnika preverite, kakšna je cena kartuš zanj.

Nadalje je smiselno preveriti tudi to, ali za vaš model tiskalnika na trgu že obstajajo kompatibilne kartuše. In, kaj sploh je kompatibilna kartuša? Kompatibilne kartuše so tiste kartuše, ki jih ni izdelal proizvajalec vašega tiskalnika, a kljub temu povsem ustrezajo modelu tiskalnika, za katerega so narejene. Naslednja prednost kompatibilnih kartuš je tudi nizka cena – ker ne gre za blagovno zaščiteno znamko, so kompatibilne kartuše v primerjavi z originalnimi bistveno cenejše. In še tretjič, večina kompatibilnih kartuš vsebuje več črnila v primerjavi z originalnimi, zato boste z njimi natisnili bistveno več strani. V kolikor se torej izkaže, da so za vaš tiskalnik že na voljo tudi kompatibilne kartuše, je to še en način, kako lahko znižate stroške tiskanja.

Na stroške tiskanja pa lahko vplivate tudi tako, da prilagodite nastavitve barv tiskanja. To je še posebej pripravno, če tiskate samo črno – v tem primeru privzete nastavitve tiskanja spremenite v črno.

In, končno, izberite pravega prodajalca kartuš in tonerjev. V kolikor kartuše in tonerje kupujete v papirnicah, supermarketih, tehničnih trgovinah, ipd. je cena kupljenih kartuš in tonerjev skorajda zagotovo višja od cen kartuš in tonerjev, ki jih ponujajo v spletnih trgovinah. Poleg nizkih cen, spletne trgovine s kartušami in tonerji prepričajo tudi s svojo pestro ponudbo – tovrstne trgovine so praviloma vedno dobro založene – na njihovih poličkah je mogoče najti tako originalne, kot kompatibilne kartuše in tonerje za različne modele in proizvajalce tiskalnikov (HP, Epson, Canon, Lexamrk, Brother, Samsung,…). A roko na srce; število spletnih trgovin s kartušami in tonerji med katerimi lahko izbira potrošnik, je ogromno; in tako kot je težko ločiti zrno od plevela, je težko tudi ugotoviti, katera spletna trgovina je tista, ki prodaja preverjene artikle, zagotavlja garancijo na nakup, ima pestro ponudbo, ob tem pa še nudi nizke cene in strokovno svetovanje. Sama že vrsto let prisegam spletno trgovino kartuš v Mariboru z najbolj prijaznim osebjem, ogromno ponudbo tako originalnih, kot kompatibilnih kartuš in tonerjev, najnižjimi cenami kartuš in tonerjev v Sloveniji, ter najbolj toplo fizično trgovinico v štajerski prestolnici. In ne glede na to, ali ste pristaš spletnega ali klasičnega v fizičnih trgovinah, pri Kartuše.net boste s svojim nakupom vedno zadovoljni. To vam garantirajo.