Wall decoration in baby room
Dom

Stenske nalepke – za popolno preobrazbo doma

Ne glede na to, ali živimo v majhni garsonjeri, mansardi večstanovanjske hiše, moderni vili ali v večsobnem stanovanju na vrhu stolpnice – vsi si želimo in stremimo k temu, da se doma počutimo dobro. In, kaj je sploh tisto, kar iz štirih sten naredi dom? Je to oguljena sedežna, na kateri preživljamo popoldneve, medtem ko spremljamo turške nadaljevanke? Je to stara kuhinja z nekoliko zdelanimi gospodinjskimi aparati, iz katere vsako popoldne zadiši po domačih dobrotah? Ali je to notranja dekoracija, ki je bila skrbno izbrana z namenom, da bo v prostor vnesla osebno noto, obenem pa bo izražala naš okus in življenjski stil?

Načinov, s katerimi lahko v prostor vnesete domačnost in tako iz 4 sten naredite dom, je ogromno… Danes pa vam predstavljamo enega od bolj preprostih in cenovno ugodnih – to so dekorativne stenske nalepke, s katerimi boste na hiter način in brez nepotrebne umazanije ter nereda, popolnoma spremenili izgled vaših prostorov.

Stenske nalepke, ki so po večini izdelane iz vinila, so primerne za okrasitev vseh vrst gladkih površin – od sten, omar, vrat in drugega lesenega pohištva, do oken in ogledal. Možnosti za namestitev stenskih nalepk je torej ogromno, vaša domišljija pa je pri tem edina omejitev. Enako velja tudi, ko gre za sam nabor motivov. Ponudnikov dekorativnih stenskih nalepk je iz dneva v dan več, zato je nalepke že mogoče kupiti tako v supermarketih, kot v specializiranih trgovinah z opremo za dom. Kljub temu pa je ponudba le-teh še vedno največja v spletnih trgovinah. Živahni motivi narave, kot so pisani metuljčki, barvite rožice, skrivnostne trte; stenske nalepke z motivacijskimi citati; dekorativne stenske nalepke regratovih lučk in dreves: nalepke za na steno z živalskimi motivi; otroške stenske nalepke z motivi dinozavrov, vlakcev in traktorjev, čarobnih vil, risanih junakov, itd. so tako samo nekateri od motivov, ki so na voljo v spletnih trgovinah. Izbira, s katerim motivom stenskih nalepk boste v določen prostor vnesli svoj osebni pečat, pa je popolnoma odvisna od vašega okusa in želja. Želite v prostor vnesti svežino in umirjenost? Potem izbirajte med motivi narave. So vam ljubše živahne barve in abstraktne oblike? V tem primeru izberite geometrijske like različnih barv, pikice, krogce, kvadratke. Iščete nalepko, s katero bi zapolnili prazno steno v otroški sobici? Potem bo eden od otroških motivov stenskih nalepk pravi za vas. Ne glede na to, za katere motive stenskih nalepk se boste na koncu odločili, pa ste lahko povsem brez skrbi – z dekorativnimi stenskimi nalepkami boste zagotovo poskrbeli za novo dimenzijo bivanja, obenem pa boste z njimi prostor personalizirali na način, da bo odražal vas.

In, kako poteka nameščanje stenskih nalepk? Vse dekorativne stenske nalepke so samolepilne, zato uporaba kakih posebnih pripomočkov za njihovo namestitev ni potrebna. pri samem lepljenju pa lahko pomagajo vsi družinksi člani – od najmanjših do največjih. Edino, na kar morate paziti je to, da nalepko namestite na popolnoma suho, gladko in čisto steno ali kako drugo ustrezno površino. Pred samo namestitvijo je priporočljivo tudi, da se prepričate ali bo izbrana pozicija prava za namestitev. Ker so dekorativne stenske nalepke vedno sestavljene iz več manjših kosov, ki se sestavijo v celoto, zato najprej na steno vedno prilepite največji kos nalepke. S tem boste namreč preprečili, da bi vam na koncu zmanjkalo prostora oziroma, da bi se nalepka znašla na drugi poziciji, kot ste si prvotno zamislili.

Kot je mogoče razbrati iz zgornjega zapisa – ponudba stenskih nalepk je ogromna, zato boste v poplavi različnih motivov zagotovo našli tudi takšnega, ki bo po vašem okusu. In, ker je tudi sama namestitev nalepk nadvse enostavna, hitra in brez vsakršne umazanije, razloga za to, da jih ne bi preizkusili, pravzaprav ni. Zato preglejte ponubo, izberite svoje nalepke in se lotite popolne preobrazbe vašega doma še danes.